Telefon
WhatsApp
Türkiye’nin en tehlikeli 15 yolun başını Trabzon çekiyor!

Türkiye'de aracınız ile seyahate çıkmadan önce araştırdığınız en önemli konu şüphesiz ki yollardır. Yolların iyi olması seyahatinizin güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlamaktadır. Yeni yerler keşfederken yollar ile ilgili merakınızı gidermek ve bilgilendirmek için Türkiye'nin en tehlikeli yollarını sizin için araştırdık. İşte Türkiye’nin en tehlikeli 15 yolu..

O yollardan geçerken bildiğiniz bütün duaları okuyacağınız Türkiye’nin en tehlikeli yollarının haberini sizler için derledik. Yapılan araştırmalar ve çalışmalara göre Türkiye'nin en tehlikeli 15 yolu içinde birinci sıraya Trabzon yerleşirken, diğer yolların da bir kaçı yine Karadeniz Bölgesi'nde görülmektedir. Fakat bu yolların tehlikeli olduğu kadar, adrenalin sevenler dağcılar için bir o kadar da ilgi odağı oluyor.  

1- BAYBURT OF YOLU - TRABZON

bayburt-of-1
   Sadece Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın en tehlikeli yollarından biri, Bayburt-Of Yolu.

Bayburt-Trabzon arasında 3 bin 500 metre yükseklikteki Soğanlı Dağı üzerindeki dik yamaçlardan iki ili birbirine bağlayan ve 2016 yılında 'www.dangerousroads.org' adlı site tarafından "dünyanın en tehlikeli yolu" seçilen Derebaşı Virajları, doğa ve adrenalin tutkunlarını ağırlıyor.

bayburt-of-2
Yolun resmi adı D915 yoludur. Dağ eteklerinde yer alan yol yüzlerce kilometre sürüyor, hiçbir koruma yok ve tam 29 virajdan oluşuyor. 

bayburt-of-3

Dünyadaki en zorlu yollardan bir tanesi olan Bayburt Of Yolu dağın eteklerinde yer almaktadır. Dağın zirvesinde olması bu yolu çok daha tehlikeli ve zorlayıcı hale dönüştürmektedir. Dağın eteklerindeki bu yol kilometrelerce bariyersiz bir şekilde devam etmektedir. Bu nedenle son derece ürkütücü olan Bayburt Of Yolu’nda ki tehlikeyi anlatmaya kelimeler yetmiyor.

bayburt-of-ölüm-yolu

Ölüm Yolu

D915 nolu Bayburt yolu site kullanıcıları tarafından “Dünyanın en tehlikeli yolu” seçildi. Site kullanıcıları yolu, “Ölüm yolu” olarak nitelendirilen Bolivya'daki yoldan daha tehlikeli olarak tanımlandı. Bayburt'taki bu yol “Dünyanın en tehlikeli yolu” seçildi.

 

bayburt-of-4

Rus Askerleri Tarafından Yapıldığı Tahmin Ediliyor

1914 yılındaki Rus işgali sırasında yöre halkının çalıştırılmasıyla inşa edildiği bilinen yolda, özellikle kış aylarında çığ ve heyelan gibi doğa olayları sıkça yaşanırken, bölgenin karakteristik özelliği olan sis, Soğanlı Dağları zirvesindeki vadi boyunca etkisini sürdürüyor. Yolda yer alan virajlarda, araçla tek seferde dönülemiyor.

 2- KUŞ YUVASI GEÇİDİ - ALANYA

Türkiye’nin en tehlikeli yollarından bir tanesi olarak karşımıza Kuş Yuvası Geçidi çıkıyor. Son derece dar bir geçit olan Kuş Yuvası Geçidi, yokuş yukarı ve keskin zikzaklara sahiptir. Bunun yanı sıra darlığı ile de oldukça tehlikeli bir hale dönüşmektedir.

Konya Karapınar- Antalya Gümüşkavak yolu üzerinde yer alıyor. Geçit dar olduğu için genellikle adrenalin tutkunu motorseverler tarafından kullanılıyor.

Kuş Yuvası Geçidi 1400 metre yükseklikte yer almaktadır.

 

3- ILGAZ DAĞLARI GEÇİDİ -KASTAMONU

Her mevsim yağışlı ve nemli yol: Ilgaz Dağları Geçidi

Kastamonu-Çankırı yolunun 1.875 m'lik bir geçitle aştığı Ilgaz dağı doğu-kuzeydoğu, batı-kuzey batı doğrultusunda 50 km uzunluğunda oval bir kütle oluşturur. En yüksek zirvesi Batı Karadeniz'in en yüksek zirvesi de olan Büyükhacat tepesi 2587 m, ikinci zirvesi Küçükhacat tepesi ise 2546 m yüksekliktedir.

 

4- ERCİYES YOLU - KAYSERİ

Erciyes Dağı’nın eteklerinde bulunan bu yol, Türkiye’de ki en tehlikeli yollardan bir tanesidir. 2215 metre yükseklikte bulunan bu yola çıkmak cesaret ister. Sürüş esnasında çok dikkatli olmanız ve güvenliğinizi tehlikeye atacak her şeyden kaçınmanız gerekmektedir. 

 5- SERTAVUL GEÇİDİ - KARAMAN

Türkiye’de ki en tehlikeli yollardan bir tanesi olan Sertavul Geçidi, Karaman ile mersin aralarında yer almaktadır. Torosların eteklerinde yer alan Sertavul Geçici 1660 metre yüksekliktedir. Son derece tehlikeli bir dağ geçidi olan Sertavul Geçidi’nden geçerken çok dikkatli olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Aksi takdirde geri dönüşü olmayan kazalar ile karşılaşabilirsiniz.

 

6- OVİT DAĞI GEÇİDİ - ERZURUM

Türkiye’nin kuzeydoğusunda yer alan Ovit Dağı Geçidi, Erzurum ile Rize arasında bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında son derece korkutucu bir hal alan Ovit Dağı Geçidi’nin rakımı 2640 civarındadır. Bölgede kış aylarında sık sık kaza ve yolda kalma sorunu meydana gelmektedir. Ovit Dağı Geçidi’nden geçecekseniz tedbirlerinizi en iyi şekilde aldığınızdan emin olmalısınız.

 


7- UZUNGÖL YOLU - TRABZON

Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde ki pek çok yol son derece tehlikeli yollardır. Uzungöl Yolu’da söz konusu yollardan bir tanesidir.

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl Yolu, 1125 metre yükseklikte bulunup bir dağ gölü yolu olarak ifade edilmektedir. Bu yolda kaza yapmamak için son derece dikkatli bir sürüş deneyimi yaşamalısınız.

 

8- ÇAMLIBEL GEÇİDİ 

Türkiye’de ki en tehlikeli yollardan bir tanesi olan Çamlıbel Geçidi de seyahat esnasında son derece dikkatli olunması gereken bir yerdir. Türkiye’nin en doğu noktalarından birinde yer alan Çamlıbel Geçici, 2640 metre yükseklikte yer almaktadır.

Artvin’de ki bir geçit olan Çamlıbel Geçidi, kış aylarında çok daha tehlikeli bir hal almaktadır.

 

9- KEMALİYE TAŞ YOLU - ERZİNCAN

Ülkemizde ki en tehlikeli yollardan bir tanesi olan Kemaliye Taş Yolu, en keskin virajlara sahip olan yollardan bir tanesidir. Bu yol Erzincan il sınırları içerisinde yer almaktadır.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Kemaliye Taş Yolu; bariyersiz bir yoldur. Yapımı tam 132 yıl süren ve Kemaliye-Divriği arasında bulunan yol, 38 tünele sahip. Aynı onlarca viraj ve uçurumlarla doludur.

Bu yol dünyaca ünlü olan Guoliang Tüneli ile benzerlik göstermektedir. Hatta bazı kişilere göre bu yol Guolinang Yolu’ndan çok daha tehlikelidir.

 

10- KOP DAĞI GEÇİDİ - ERZURUM

Erzurum’da bulunan bir geçit olan Kop Dağı Geçidi, 2409 rakıma sahiptir. Son derece yüksek bir yerde bulunan Kop Dağı Geçidi, engebeli arazisi ile de tehlikenin çok daha fazla olmasına neden olmaktadır.

Aynı zamanda bölgede sürekli sert iklim hakim olduğu için Türkiye’nin en tehlikeli yolları arasında yer alıyor.

 

11- D-687 YOLU 

Belli bir yerinden sonra bu yolu bisikletlerle tamamlamak zorunda kalabilirsiniz..

Beyşehir ve Taşağıl arasında bulunan D-687 Yolu, Türkiye’nin en tehlikeli yollarından bir tanesidir. Yaklaşık 148 kilometre süren bu yolun 22 kilometresi ise çakıllıktır. Dünyadaki bisikletçilerin zorlu yarışçılar için sık sık tercih ettiği bir yol olarak bilinmektedir.

 

12- YAĞ DONDURAN GEÇİDİ - SİVAS 

Türkiye’de ki bir diğer tehlikeli yol Yağ Donduran Geçidi’dir. Sivas’ta bulunan Yağ Donduran Geçidi, 1750 metre yükseklikte kurulan bir dağ yolu olarak bilinmektedir.

Bölge o kadar soğuk ki yağı bile dondurabilmektedir. Bu nedenle Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında yer almaktadır.

İlginç bir hikayesi olan geçit

1750 metre yükseklikte yer alan yolun isminin ilginç bir hikayesi var. Rivayete göre Osmanlı zamanında Sivas’a giden bir kervan burada bulunan bir çeşmenin başında konaklamış, yemekten sonra çeşmeden içtikleri su çok soğuk olduğu için kervandakilerden birinin midesindeki yağ donmuş ve adam ölmüş. İşte bu yüzden buraya Yağdonduran Geçidi denmiş.

 

13- ZİGANA GEÇİDİ - GÜMÜŞHANE

Tarihi İpek Yolu’nun en önemli yollarından biri olan geçit, Orta Anadolu ile Doğu Karadeniz arasındaki bağlantıyı sağlıyor. Zigana Geçidi, Kuzey Anadolu Dağları'nda, Gümüşhane ili sınırları içerisindeki bir geçittir.

Rakımı 2032 metredir. Yer yer daralan ve keskin virajları bulunan yol, kışın oldukça tehlikelidir ve mevsimin belli bir bölümünde kapalıdır.

Günümüzde genellikle ulaşım için geçitten daha alçak rakımda yer alan Zigana Tüneli kullanılıyor. Bu tünelin bir ucundan girerken hava günlük güneşlikken öbür ucundan çıktığınızda yağmur, karla karşılaşmanız oldukça normaldir.

 

14- GEMİNBELİ GEÇİDİ - SİVAS

Karadeniz ve Akdeniz’i birbirine bağlayan yol olarak bilinen geçit, 2010 rakımında yer alıyor. Sivas'ın Suşehri ve Zara ilçeleri arasında bulunan Geminbeli Geçidi, oldukça dar ve engebeli yollara sahiptir.

 

15- KARABEL GEÇİDİ - VAN 

Van'da bulunan ve Türkiye'nin en yüksek geçidi olan Karabel aynı zamanda dünyanın araç geçişi yapılabilen en yüksek 25. geçididir.

Dağın üstünden geçen bu yol Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında da yer almaktadır.

.

 



Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

implant 2900

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 ADS  Adana Demir. 0 0 0 0
2 ANT  Antalyaspor 0 0 0 0
3 HTY  Hatayspor 0 0 0 0
4 BJK  Beşiktaş 0 0 0 0
5 ÇRZ  Ç.Rizespor 0 0 0 0
6 ALNY  Alanyaspor 0 0 0 0
7 EYP  Eyüpspor 0 0 0 0
8 FB  Fenerbahçe 0 0 0 0
9 GS  Galatasaray 0 0 0 0
10 GFK  Gaziantep FK 0 0 0 0
11 GÖZ  Göztepe 0 0 0 0
12 KSM  Kasımpaşa 0 0 0 0
13 KON  Konyaspor 0 0 0 0
14 KYS  Kayserispor 0 0 0 0
15 İBFK  Başakşehir 0 0 0 0
16 SAMS  Samsunspor 0 0 0 0
17 BOD  Bodrum 0 0 0 0
18 SVS  Sivasspor 0 0 0 0
19 TS  Trabzonspor 0 0 0 0
20

Reklam

implant 2900

Yazarlarımız

Samsun Nöbetçi Eczaneler

Samsun/İlkadım
Gökçe Eczanesi
03622344944
FEVZİ ÇAKMAK MAH. AZİZİYE CAD. NO:107/B


Samsun/İlkadım
Derebahçe Eczanesi
03622368688
DEREBAHÇE MAH. KAFKAS CAD. NO:113/1


Samsun/İlkadım
Aka Eczanesi
03624310284
KALE MAH. BAĞDAT CAD.NO:3


Samsun/Canik
Hanife Eczanesi
03622383895
BELEDİYEEVLERİ MAH. CENGİZ TOPEL CAD. NO:63/A


Samsun/Atakum
Ömürevleri Eczanesi
03624385535
CUMHURİYET MAHALLESİ 83. SOKAK NO:22/A


Samsun/Atakum
Cağaloğlu Eczanesi
03624070047
MİMAR SİNAN MAH. ABDULLAH GÜL BULVARI NO:24/A


Samsun/Tekkeköy
Çelik Eczanesi
03625023000
19 MAYIS MAH. 669. CAD. NO.1/A


Samsun/Alaçam
Gülşah Eczanesi
03626213572
YENİ CAMİ MAH. HARMANYERİ SOK. LİSE CAD. NO:2


Samsun/Asarcık
Asarcık Eczanesi
03627912784
CUMHURİYET MEYDANI. NO:38/B


Samsun/Ayvacık
Türkel Eczanesi
03628132293
EYÜP SULTAN MUSTAFA GÜLER SOK. NO:5


Samsun/Bafra
Yaşam Eczanesi
03625443322
EMİREFENDİ MAH. SÜLEYMAN TÜRK CAD. NO:13/B


Samsun/Çarşamba
Çalışkan Eczanesi
03628331055
ORTA MAHALLESI ATATÜRK BULVARI NO:14/F


Samsun/Havza
Havza Şifa Eczanesi
03627141538
25 MAYIS MAH. J.ER ZEKERİYA YÜKSEL SOK. NO:6/A


Samsun/Kavak
Yaşardoğu Eczanesi
03627412904
19 MAYIS MAH. GÜNAY SOKAK NO:2/A


Samsun/Ladik
Şifa Eczanesi
03627712002
KOĞA MAH. GAZİLER CAD. NO:51/B


Samsun/Ondokuzmayıs
Nane Limon Eczanesi
05528099057
CUMHURİYET MAH.İSMET İNÖNÜ BULVARI NO:12/2


Samsun/Salıpazarı
Seda Eczanesi
03628213333
ORTA MAH. MUSA KÜÇÜKKURT CAD. NO:2/A


Samsun/Terme
Hülya Eczanesi
03628769929
FENK MAHALLESİ MEVLANA SOKAK NO:5


Samsun/Vezirköprü
Esentepe Eczanesi
03626474441
ESENTEPE MAH:HAMİT KİPER CAD. NO:88/2


Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği