Telefon
WhatsApp
Türkiye’nin En Popüler 40 Tarihi Yeri

Türkiye’nin Tarihi Yerleri

1) Tarihi Yarımada, İstanbul
1-696x276-yarımada
Tarihi Yarımada, yalnızca İstanbul’un değil Türkiye’nin en çok turist ağırlayan bölgesi. Şehrin en eski noktası diyebileceğimiz Tarihi Yarımada, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı, Arkeoloji Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı gibi pek çok kültürel değer barındırıyor.

2) Aya Yorgi Kilisesi, Büyükada, İstanbul
2-630x420-aya-yorgi-kilisesi

Hıristiyanlar için Türkiye’de iki önemli hac noktası olduğunu biliyor musunuz? Biri İzmir’in Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Manastırı, diğeri ise Büyükada’nın zirvesinde konumlanan Aya Yorgi Kilisesi.

Büyükada’ya yapacak olduğunuz ziyarette Türkiye’nin popüler tarihi yerleri arasında yer alan Aya Yorgi Kilisesini listenize eklemeyi unutmayın.

Minik bir not: Ortodoks Hıristiyanlar her yıl 23 Nisan ve 24 Eylül tarihlerinde Azap Yokuşu olarak adlandırdıkları yoldan ellerinde makara iplikleri ile dua ederek Aya Yorgi Kilisesi’ne çıkıyorlar. Bu iki tarihte Aya Yorgi Kilisesi’ne giden yollar oldukça kalabalık! 

3) Yürüyen Köşk, Yalova
3-1-yürüyen-köşk-yalova
Yürüyen Köşk’ün hikayesini bilmeyen var mı? Hızlıca hatırlamaya ne dersiniz? Mustafa Kemal Atatürk’ün konaklaması amacıyla 1929 senesinde tam 22 günde inşa edilen iki katlı köşke bir çınar ağacı eşlik ediyor. Bir zaman sonra büyüyen çınar ağacının dalları köşke zarar veriyor ve bu sebeple ağacı kesmek istiyorlar. Atatürk ise ağacı kesmek yerine köşkün ileri taşınmasını emrediyor. Böylece köşkün temeline tramvay yayları yerleştirilerek yapı ileri taşınıyor. 

Ardında yatan hikayeden dolayı Yürüyen Köşk olarak adlandırılan yapı Cumhuriyet Dönemi’nden günümüze uzanıp, Türkiye’nin popüler tarihi yerlerinden biri olarak müze hizmeti veriyor. Burada Atatürk’ün yatak odası ve dinlenme odasını görebilir, kişisel eşyalarını inceleyebilirsiniz. Çınar ağacı mı? Yerli yerinde ziyaretçileri selamlaya devam ediyor.

4) Ulu Camii, Bursa
4-4) Ulu-Camii-Bursa 
Evliya Çelebi’nin “Bursa’nın Ayasofyası” olarak bahsettiği Ulu Camii, Bursa’nın en simge yapısı halinde. Bursa şehir merkezine I. Bayezid tarafından yaptırılan camii, çok kubbeli Osmanlı camiilerinin ilki.
Bursa’ya yapacak olduğunuz ziyarette Türkiye’deki Ulu Camii’lerin en büyüğü olan Bursa Ulu Camii’ni ziyaret etmeyi unutmayın!
5) Selimiye Camii, Edirne
5-edirne_selimiye_camii_unesco_dunya_mirasi
Mimar Sinan’ın “Ustalık eserim” olarak bahsetmiş olduğu Selimiye Camii, Edirne ilinin simgesi. Caminin yanı sıra sıbyan mektebi, medrese ve ibadethaneden oluşan bu kompleks 1575 yılından beri ibadet amacıyla dolup taşmaya devam ediyor.
Selimiye Camii’ne yapacak olduğunuz ziyarette 101 farklı lale desenine sahip çinilerini incelemeyi ve ünlü “ters lale” motifine bakmayı unutmayın!
6) Truva Antik Kenti, Çanakkale
6-Truva-Antik-Kenti-Çanakkale
Haydi efsanelere konu olmuş bir bölgeye gidelim: Truva Antik Kenti! Homeros’un İlyada Destanı’nda da ele aldığı Troya Savaşı’nın yaşandığı bu kent, tarihteki ilk güzellik yarışması ve ilk rüşvetin gerçekleştiği yer olarak biliniyor.
Dünyanın en ünlü antik kentlerinden biri olan Truva Antik Kenti’ni ziyaret etmeden önce Brad Pitt ve Orlando Bloom’un oynadığı Truva filmini izlemenizi öneririz.
7) Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Çanakkale
7-Gelibolu-Yarımadası-Tarihi-Milli-Parkı-Çanakkale
Türkiye’nin popüler tarihi yerleri arasında yer alan Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, Türkiye’de tarihin izinde yapacak olduğunuz ziyaretlerde mutlaka görmeniz gereken noktalardan.
33.400 hektardan fazla alana yayılan tarihi park farklı ülkelerden 250 binden fazla askere mezar olduğu gibi, birçok tabya, anıt, kale ve müze barındırıyor.
8) Taksiyarhis Kilisesi, Balıkesir
620-420-Taksiyarhis-Kilisesi-Balıkesir
1873 tarihinde inşa edilen Taksiyarhis Kilisesi, Ayvalık’ın ilk kilisesi. Uzun yıllar kapılarını ibadete açık tutan yapı, 1927’de Tekel Deposu görevi görüp 2012 senesinde ise Koç ailesinin girişimleri ile müzeye çevrilme.
Rahmi M. Koç Müzesi olarak hizmet veren Taksiyarhis Kilisesi’nde görülmeye değer tarihi tahta oyuncaklar, arabalar ve tekne maketleri bulunuyor. 
9) Çeşme Kalesi / Çeşme Müzesi, İzmir
 cesme-kalesi-ve-tarihi-420-320 
Çeşme ve komşu Sakız Adası arasındaki ticaretin geliştiği dönemde Cenevizliler tarafından 15. yüzyılda inşa edilen Çeşme Kalesi, bugün Çeşme’nin en önemli tarihi değerlerinden.
1984 yılından beri müze olarak hizmet veren Çeşme Kalesi’ne yapacak olduğunuz ziyarette yalnızca bir müze gezmeyecek, sahip olduğu manzara karşısında büyüleneceksiniz! 
10) Meryem Ana Manastırı, İzmir
Meryem-Ana-Manastırı-İzmir
Trabzon’daki Sümela Manastırı’ndan sonra Türkiye’nin en büyük ikinci manastırı olan Meryem Ana Manastırı, İzmir’in Selçuk ilçesine 9 km mesafede Bülbüldağı yamacına kurulma.
Meryem Ana’nın bir dönem yaşadığı ve öldüğü yer olduğuna inanılan bu yapı, Hıristiyan hacıların Türkiye topraklarındaki iki hac noktasından biri. (Bir diğer hac noktası Büyükada’daki Aya Yorgi Kilisesi) 
Meryem Ana Manastırı her yıl “Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü” yani 15 Ağustos’ta yüzlerce kişiyi bir araya getirmeye devam ederek Türkiye’nin popüler tarihi yerleri arasında ön sıralarda yer alıyor. 
11) Didyma Antik Kenti, Aydın
Didyma Antik Kenti, Aydın
Şehirlerin isimlerinin nereden geldiğine ilginiz var mı? Peki dünyaca ünlü Apollon Tapınağı ile ünlü Didyma Antik Kenti’nin Aydın’ın Didim ilçesine ismini verdiğini biliyor muydunuz?
Tarihte tanrılara adak yeri olduğu kadar falcıları ile de ünlü Didyma, döneminde “Dünyanın en büyük kehanet şehri” olarak bilinme. Günümüzde ise Türkiye’nin popüler tarihi yerleri arasında yer alan görmeye değer antik kentlerden biri. 
12) Güvercinada Kalesi, Aydın
Güvercinada-Kalesi-Aydın
Kuşadası’nın simgesi haline dönüşmüş Güvercinada Kalesi, bilinene göre Cenevizliler tarafından 13. yüzyıl sonlarında inşa edilme.
Uzun yıllar “Korsan Kalesi” olarak adlandırılan yapı, 2020 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde kendine yer bulma.
13) Bodrum Kalesi ve Su Altı Arkeoloji Müzesi, Muğla
Bodrum Kalesi ve Su Altı Arkeoloji Müzesi
Dünyanın en eski batığının nerede sergilendiğini biliyor musunuz? Cevabımız Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi!
1403-1523 tarihleri arasında St. Jean Şövalyeleri tarafından inşa ettirilen Bodrum Kalesi, 1964 yılından beri dünyadaki en zengin Doğu Akdeniz amforalarının sergilendiği Su Altı Arkeoloji Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor.
(14) Sagalassos Antik Kenti, Burdur
sagalassos-antik-kenti
“İmparatorların gözde şehri” olarak bilinen, Roma İmparatorluğu’nun en önemli kentlerinden Sagalassos Antik Kenti, Türkiye’nin popüler tarihi yerleri arasında.
Birbirinden güzel heykel örneklerinin bulunduğu kente yapacak olduğunuz ziyarette muhteşem heykeltıraşlık örneklerinin yanı sıra, kentin ünlü üç çeşmesini de görebilirsiniz; Severuslar Çeşmesi, Hadrian Çeşmesi ve Helenistik Çeşme.
15) Hierapolis Antik Kenti, Denizli
Hierapolis Antik Kenti, Denizli

Türkiye tanıtımlarında bir demirbaş olarak yer alan Hierapolis Antik Kenti, Pamukkale Travertenleri ve Antik Havuz ile ünlü bir şifa merkezi. Tarihin her döneminde inanç ve şifa merkezi olarak anılan kent, Güneybatı Anadolu’nun en büyük nekropolü.
1988 yılından beri UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hierapolis Antik Kenti’ni ziyaret ederek travertenler ve Antik Havuz’un yanı sıra, Antik Tiyatro, Roma Hamamı ve agorada yer alan pek çok kalıntıyı inceleyebilirsiniz. 
16) Olympos Antik Kenti, Antalya
Olympos Antik Kenti, Antalya
Dünya üzerinde Olympos adını taşıyan kaç yerleşim vardır dersiniz? Antik Yunanca “Ulu Dağ” anlamına gelen Olympos kelimesi 20’den fazla bölgeye isim veriyor ve işte bu yerleşimlerden biri de Antalya’nın Kumluca ilçesine 28 kilometre mesafeyer alan Olympos Antik Kenti
Phaselis’ten sonra en önemli ikinci liman olma özelliğindeki Olympos, Çiçero tarafından “Sanat eserleriyle dolu” bir kent olarak tasvir ediliyor. Sizler de Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait buluntuların yer aldığı Olympos Antik Kenti’ne yapacak olduğunuz ziyarette mozaikli kiliseyi, etrafa yayılmış tapınakları ve kaya mezarları görebilirsiniz.
17) Patara Antik Kenti, Antalya
Patara Antik Kenti, Antalya
2020 senesinde Türkiye’nin tanıtım yüzü olarak seçilen Patara Antik Kenti, bir zamanlar Likya Birliği’nin başkenti. Oldukça geniş bir alana yayılan şehir, Nekropolis, Vespasian Hamamı, Antik Liman gibi görmeye değer pek çok tarihi yapı barındırıyor; şu anda Türkiye’nin popüler tarihi yerleri arasında yer alarak her yıl binlerce turist ağırlıyor.
Tarihte ilk demokratik meclis binasının yer aldığı Patara Antik Kenti, Osman İmparatorluğu döneminde ise Osmanlı’nın ilk telsiz telgraf istasyonunu barındırıyor bünyesinde.
18) Kaleiçi, Antalya
Ankara Kalesi, Ankara
Bilirsiniz, şehirlerin “Eski Şehir” olarak adlandırılan en eski bölgeleri her zaman en turistik noktalar olur. Antalya il merkezinin sembolü olan ve Korsan Limanı olarak ünlenen Kaleiçi de bunlardan biri!
At nalı şeklindeki surlarla çevrili Kaleiçi, Roma Döneminden Selçuklu’ya, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Cumhuriyet tarihine kadar pek çok iz taşıyor bizlere. Burada Yivli Minare, İskele Camii, Karatay Medresesi’ni görebilir, Antalya’nın en iyi korunmuş yapılarından olan Hadrian Kapısı’nı inceleyebilirsiniz. 
19) Odunpazarı Evleri, Eskişehir
tarihi-odunpazari-evleri
Türk mimarisinin en güzel örneklerini görmeye hazır mısınız?   O halde sizi Eskişehir’in ilk yerleşim yerlerinden olan Odunpazarı’na alalım. Osmanlı’dan günümüze uzanan evler UNESCO Dünya Miras Listesi’nde kendine yer bulmayı başarmış yapılar.
Odunpazarı’na yapacak olduğunuz ziyarette ünlü Odunpazarı Evleri’nden birinde 2007 senesinden beri hizmet veren Eskişehir Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın! Burada 100 kadar sanatçının eserlerini görebilir, cam sanatı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.  
20) Ankara Kalesi, Ankara
Ankara Kalesi, Ankara
Bazı yapılar dışarıdan göründüğünden çok daha büyüktürler. Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan Ankara Kalesi bunlardan biri. Şehrin tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olan kale, Galatlar’ın Ankara’ya yerleştiği dönemde inşa ediliyor.
20’den fazla kuleye sahip Ankara Kalesi’ne yapacak olduğunuz ziyarette Hititlerden Friglere, Romalılardan Bizansa, oradan Osmanlı İmparatorluğu’na kadar birçok ize rastlayabilirsiniz.
Minik bir not: Ankara Kalesi’nin içinde hala çok sayıda ev bulunuyor ve bunların bir kısmı dükkan, restoran ve kafe olarak hizmet veriyor.
21) Gordion Antik Kenti, Ankara
21-644x420 Gordion Antik Kenti, Ankara Mitolojide adına sıklıkla rastladığımız Kral Midas’ın mezarı nerede dersiniz? Friglerin başkenti Gordion Antik Kenti’nde! Ankara’ya 96 kilometre mesafede bulunan bu antik kent, Kral Yolu üzerinde yer aldığı için yüzyıllar boyunca önemini korumayı başarmış.
Frigler haricinde Karialılar, Romalılar ve Perslere kadar pek çok sayıda medeniyetin Gordion Antik Kenti’nden elde edilen birçok kalıntı şu anda Gordion Müzesi’nde sergileniyor.
22) Yalıboyu Evleri, Amasya
22-Yalıboyu Evleri, Amasya
Amasya’nın Yeşilırmak kıyısı boyunca uzanan Yalıboyu Evleri’ni bilir misiniz? İç avlu, haremlik-selamlık bölümlerinden oluşan bu Osmanlı’dan kalma konaklar erken dönem Osmanlı konut mimarisinin en güzel örneklerinden.
Amasya’ya yapacak olduğunuz ziyarette yan yana bitişik Yalıboyu Evleri’ni görebilir, bazılarının içlerini ziyaret ederek sergilenen dönemsel eşyalar, kıyafet ve takıları inceleyebilirsiniz.
23) Zilkale, Rize
23-631x420-Zilkale, Rize
Türkiye’nin popüler tarihi yerleri arasındaki Zilkale, Rize’nin Fırtına Deresi’nde konumlanıyor. 14. yüzyılda inşa edilen, toplam 8 burca sahip Zilkale, Varoş Kale ve Pazar Kale gibi isimler ile de adlandırılıyor.
Cenevizliler, Rumlar ve Osmanlı İmparatorluğu tarafından kullanılan kaya yamaca kurulu Zilkale’ye ulaşım patika bir yolda adım adım gerçekleşiyor. Sonunda ise sizi nefis bir manzara bekliyor!
24) Sinop Tarihi Cezaevi, Sinop
24- Sinop Tarihi Cezaevi, Sinop
 Dark turizm veya Türkçe versiyonu ile hüzün turizmi tanımını duymuş muydunuz? Acıları ve trajediyi yakından hissetmek amacıyla gerçekleşen hüzün turizminin Türkiye’deki en iyi örneği Sinop Tarihi Cezaevi.
Anadolu’nun Alcatrazı olarak anılan, 1560-1999 tarihleri arasında zindan ve cezaevi olarak kullanılan Sinop Tarihi Cezaevi, Sabahattin Ali’den Refik Halit Karay ve Ruhi Su’ya kadar birçok bilindik isimleri ağırlamış.
Şarkılara, şiirlere konu olan Sinop Tarihi Cezaevi’nde bir dönem hapis yatan Sabahattin Ali’nin Aldırma Gönül ve Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz eserleri burada yazılma.
25) Bandırma Vapuru Müzesi, Samsun
25 Bandırma Vapuru Müzesi, Samsun

Bandırma Vapuru’nun Bandırma’da değil de Samsun’da Bandırma Vapuru Müzesi olarak hizmet verdiğini biliyorsunuz değil mi? İlk olarak “Trocadero” ismiyle 1878’de inşa edilen ve yıllarca yük taşımacılığı yapan vapur, gün geliyor Atatürk ve silah arkadaşlarını 19 Mayıs 1919’da karaya çıkarıyor! 
26) Göreme Açık Hava Müzesi, Nevşehir
26-Göreme-Açık-Hava-Müzesi-Nevşehir
Kapadokya’nın en büyüleyici noktaları arasında yer alıyor Göreme Açık Hava Müzesi. Türkiye’nin en önemli ve dünya çapında popüler antik kentlerinden olan bölge, Hıristiyanlık tarihinin en önemli yerleşim noktalarından.
Göreme Açık Hava Müzesi’ne gerçekleştirecek olduğunuz ziyarette El Nazar Kilisesi, Saklı Kilise, Göreme Kilisesi, Yılanlı Kilise, Karanlık Kilise gibi freskoları ile ünlü birçok kiliseyi ziyaret edebilirsiniz.

27) Kaymaklı Yeraltı Şehri, Nevşehir
27Kaymaklı Yeraltı Şehri, Nevşehir (1)
Kapadokya bölgesindeki yeraltı şehirlerinin birbirleriyle bağlantılı olduğunu duymuş muydunuz? Derinkuyu Yeraltı Şehri’ne 10 kilometrelik bir tünel ile bağlı olan Kaymaklı Yeraltı Şehri, Türkiye’de ziyaret edilmesi gereken tarihi noktalardan. Toplamda 8 kattan oluşan ve ilk katı M.Ö. 5000’e kadar dayanan Kaymaklı Yeraltı Şehri, yaşam alanlarından şarap mahzenlerine, yemek ambarlarında kiliselere kadar pek çok önemli noktayı yer altında barındırıyor.

28) Çatalhöyük Neolitik Kenti, Konya
28-630x420-Çatalhöyük Neolitik Kenti, Konya
Dünyanın ilk yerleşim yeri olarak bilinen Çatalhöyük, Konya’nın Çumra ilçesinde yer alıyor. Tarihi M.Ö. 7400’lere kadar inen Çatalhöyük Neolitik Kenti, ilk ev mimarisinin ve il manzara resmi buluntularının çıktığı yer.



29) İnce Minareli Medrese, Konya
29-696x48729-İnce Minareli Medrese, Konya
1264 senesinde inşa ettirilen İnce Minareli Medrese, Konya sınırları içinde yer alan Türkiye’nin popüler tarihi yerlerinden.
Çift başlı kartal ve kanatlı melek figürlerinin en güzel örneklerini taşıyan Selçuklu eserinin kapısı üzerinde Yasin ve Fetih sureleri bulunuyor.
Günümüzde Taş ve Ahşap Eserleri Müzesi olarak hizmet veren yapıya gerçekleştireceğiniz ziyarette, sergilenen Selçuklu ve Osmanlı Dönemi’ne ait çok sayıda taş ve ahşap eseri görebilirsiniz.

30) Diyarbakır Surları, Diyarbakır
30) Diyarbakır Surları, Diyarbakır
Çin Seddi’nin ardından dünyadaki en uzun ve en geniş savunma duvarları Diyarbakır Surları. Mardin Kapı Şen Olur gibi türkülere konu olmuş 19 burçlu, 9000 yıllık Diyarbakır Kalesi, 2015 senesinden beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde.









 

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

implant 2900

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 ADS  Adana Demir. 0 0 0 0
2 ANT  Antalyaspor 0 0 0 0
3 HTY  Hatayspor 0 0 0 0
4 BJK  Beşiktaş 0 0 0 0
5 ÇRZ  Ç.Rizespor 0 0 0 0
6 ALNY  Alanyaspor 0 0 0 0
7 EYP  Eyüpspor 0 0 0 0
8 FB  Fenerbahçe 0 0 0 0
9 GS  Galatasaray 0 0 0 0
10 GFK  Gaziantep FK 0 0 0 0
11 GÖZ  Göztepe 0 0 0 0
12 KSM  Kasımpaşa 0 0 0 0
13 KON  Konyaspor 0 0 0 0
14 KYS  Kayserispor 0 0 0 0
15 İBFK  Başakşehir 0 0 0 0
16 SAMS  Samsunspor 0 0 0 0
17 BOD  Bodrum 0 0 0 0
18 SVS  Sivasspor 0 0 0 0
19 TS  Trabzonspor 0 0 0 0
20

Reklam

implant 2900

Yazarlarımız

Samsun Nöbetçi Eczaneler

Samsun/İlkadım
Medis Eczanesi
03622311013
ADALET MAH. 100.YIL BULVARI NO:224/3


Samsun/İlkadım
Pelin Eczanesi
03622337934
19 MAYIS MAH. SÜLEYMANİYE CAD. NO:17/2


Samsun/İlkadım
Koza Eczanesi
03624450161
KARASAMSUN MAH. DERELİ SOK. NO:6


Samsun/Canik
Hasköy Nalan Eczanesi
03622283137
HASKÖY MAH. CENGİZ TOPEL CAD. 182/3


Samsun/Atakum
Aykanat Eczanesi
03624383798
CUMHURİYET MAH. ALPARSLAN BUL. NO:24


Samsun/Atakum
Limon Eczanesi
03624575755
KÖRFEZ MAH. ATATÜRK 5.KISIM BULVARI NO:71/A


Samsun/Atakum Sayfiye
Taflan Eczanesi
03624670268
YALI MAH. ATATÜRK BULVARI 8. KISIM NO:67/A


Samsun/Tekkeköy
Alper Eczanesi
03622564241
HÜRRİYET MAH. ŞEYH YUSUF ZEYNETTİN CAD. NO:98


Samsun/Alaçam
Yeni Eczanesi
03626220090
YENİCAMİ MAH. BAFRA CAD.NO:22/B


Samsun/Asarcık
Cansu Eczanesi
03627913255
BİÇİMCİK MAH. ESEN SOK. NO:16


Samsun/Ayvacık
Yeni Ayvacık Eczanesi
03628132125
EYÜP SULTAN MAH. MUSTAFA GÜLER SOK. NO:6/A


Samsun/Bafra
Beşyol Eczanesi
03625432490
ALAÇAM CAD.NO:70


Samsun/Bafra
Yıldırım Eczanesi
03625438333
İSHAKLI MAH. DERMAN SOK:NO:15/A


Samsun/Çarşamba
Ece Koçer Eczanesi
03628341834
SUNGURLU MAH.SUNGURLU CAD. NO:20/B


Samsun/Havza
Sönmez Eczanesi
03625035803
İCADİYE MAH.ŞEHİT HASAN AKTAR CAD. NO:79/2


Samsun/Kavak
Kuzey Eczanesi
03627412101
SOĞUKSU MAH. 217. SOK. NO. 2/13


Samsun/Ladik
Akpınar Eczanesi
03627714555
BAHŞİ MAH. GAZİLER CAD. NO:66/A


Samsun/Ondokuzmayıs
Deva Eczanesi
03625115051
PAZAR MAH.FATİH CAD. NO:51


Samsun/Salıpazarı
Sağlık Eczanesi
03628213233
GÖKÇELİ MAH. ŞEHİT HÜSEYİN ATASEVEN CAD. NO:6/A


Samsun/Terme
Gümüş Eczanesi
03628765390
FENK MAH. LİSE CAD. NO:6


Samsun/Vezirköprü
Ortacami Eczanesi
03626474046
ORTACAMİ MAH. 100. YIL CAD. NO.62/4


Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği